11 / Feb / 2021

    Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het

    Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het
    Five Foot Two

    Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het

    Als je denkt aan duurzame keurmerken, denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan voedingsproducten: fair trade koffie, biologische groenten of slaafvrije chocolade. Maar ook in de kledingindustrie zijn veel duurzame keurmerken in omloop. Five Foot Two draagt bij aan een eerlijkere wereld door duurzame jeans voor korte vrouwen te produceren. Maar hoe bewijs je dat je écht eerlijk produceert? Wij zeggen het niet alleen, maar bewijzen het ook aan de hand van diverse kleding keurmerken. In deze blog vertellen we je alles wat je daarover moet weten.
     
    OEKO-TEX®
    Onze stoffen komen van Calik Denim in Turkije. Al deze stoffen dragen het OEKO-TEX® keurmerk. Stoffen krijgen alleen dit keurmerk wanneer bewezen is dat de productie ervan geen schade toebrengt aan mensen en de volksgezondheid. Dit keurmerk is dus vooral gericht op gezondheidsaspecten binnen de textielproductie en de mensen die daarin werkzaam zijn. Daarnaast is er ook een percentage gerecycled katoen toegevoegd aan de jeans van Five Foot Two. Bij het kiezen van de stoffen proberen we steeds voor de meest duurzame optie te kiezen en streven we ernaar om steeds betere keuzes te maken naarmate we groeien als bedrijf.
     
    BSCI
    De duurzame jeans van Five Foot Two worden geproduceerd in Tunesië. Onze fabrikant werkt daar volgens de BSCI (Business Social Compliance Initiative). Dit is niet zozeer een certificaat, maar meer een alliantie waarbij fabrikanten zich kunnen aansluiten. De aangesloten fabrikanten hebben de gezamenlijke doelstelling om de arbeidsomstandigheden binnen het productieproces te verbeteren. Zij stimuleren veilige werkomstandigheden, gaan dwang- en kinderarbeid tegen en geven bijvoorbeeld het recht op het vormen van een vakbond.
     
    GOTS
    Onze Five Foot Two T-shirts zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Onze leverancier draagt het GOTS label (Global Organic Textile Standard). Dit is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel die uitgaat van 100% biologische grondstof. Daarnaast eist de certificering een aantal sociale criteria tijdens het productieproces, zoals een verbod op kinderarbeid en een veilige werkomgeving.   
     
    Fair Wear Foundation
    Wil je je meer verdiepen in duurzame kledingmerken? Neem dan eens een kijkje op de website van Fair Wear Foundation (FWF). Zij hebben een gedragscode ontwikkeld die gebaseerd is op de normen van de International Labour Organisation (ILO). FWF draagt actief oplossingen aan voor de kledingindustrie en probeert zo de werkomstandigheden te verbeteren. Ze checken kledingmerken, controleren fabrieken, geven trainingen en nemen klachten in behandeling. Op de website kun je allerlei dossiers en rapportages van duurzame merken inzien.
     
    Onze droom
    ‘Building a better world through sustainable fashion’ is niet alleen de slogan van Five Foot Two, maar ook écht onze droom. Wij doen alles zo duurzaam mogelijk en streven ernaar dat in de toekomst ook steeds beter te blijven doen. Zo dragen wij bij aan een duurzame en eerlijke revolutie binnen de kledingindustrie.
     
    Alles weten over ons duurzaamheidsbeleid? Klik hier. Five Foot Two is het eerste duurzame jeans merk met de perfecte lengtemaat voor kortere vrouwen. Klik hier om naar de shop te gaan.
     
     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • 6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben
      06 / Apr / 2021

      11 / Feb / 2021

      6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben

    • 7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn
      11 / Mar / 2021

      11 / Feb / 2021

      7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn

    • Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het
      11 / Feb / 2021

      11 / Feb / 2021

      Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het

    • 6 tips om je garderobe te verduurzamen
      11 / Jan / 2021

      11 / Feb / 2021

      6 tips om je garderobe te verduurzamen

    • Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two
      14 / Dec / 2020

      11 / Feb / 2021

      Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two

    • Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw
      16 / Nov / 2020

      11 / Feb / 2021

      Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw

    • Ga je met mij mee op reis?
      20 / Oct / 2020

      11 / Feb / 2021

      Ga je met mij mee op reis?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »