Five Foot Two - Duurzame damesmode

  Placeholder

  'Building a better world through sustainable fashion'

  Five Foot Two & Slow Fashion - de nieuwe standaard 
  Jeans zijn een van de minst duurzame producten in de fashion-industrie. Er wordt gemiddeld 7.000 liter water vervuild bij het maken van één spijkerbroek en daarbij belandt er tijdens het productieproces een stroom aan chemicaliën in het water rondom plantages en/of fabrieken en daarnaast worden heel veel medewerkers in deze industrie onderbetaald. Wij geloven dat we door de keuzes die we maken een bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen van een nieuwe duurzame & eerlijke standaard voor de jeansindustrie.
   
  Gerecycled en Biologisch katoen
  Bij Five Foot Two staan we voor gelijkheid, veiligheid en vrijheid, iedereen in de wereld zou onder de juiste omstandigheden moeten kunnen werken en leven. Daarom is alle kleding van Five Foot Two Fashion gemaakt van gedeeltelijk gerecycled en/of biologisch katoen. Een van de belangrijkste dingen die hierdoor veranderd ten opzichte van het 'reguliere' proces, is dat in dit productieproces, bij het verbouwen en oogsten van de katoen minder chemicaliën en water wordt gebruikt. Daarnaast zal ook de katoenboer een eerlijke prijs ontvangen voor het verkopen van zijn stoffen. Wat weer direct positieve gevolgen heeft voor zijn/haar gezin en gemeenschap, zo hebben ze voldoende inkomen om zichzelf en de kinderen te kunnen onderhouden, kunnen ze een bijdrage leveren aan de lokale economie en de kinderen kunnen naar school. Bij het kiezen van de stoffen proberen we voor de meest duurzame opties te kiezen en streven we ernaar om steeds betere en meer duurzame keuzes te maken naarmate we groeien als bedrijf.
   
  Duurzame productie
  Naast de keuze voor een minder schadelijke katoenproductie, werkt Five Foot Two Fashion voor de productie van jeans samen met Confection Ras Jebel (CRJ) in Tunesië. CRJ gebruikt de apparatuur van Jeanologia, deze vervangen de ouderwetse wash processen in denim en besparen daarmee op water, energie en chemicaliën gebruik. Daarnaast wordt al het water dat gebruikt wordt, direct gerecycled. De diverse wassingen en kleurstellingen worden middels laser en technieken zonder de tussenkomst van chemicaliën tot stand gebracht. En uiteraard wordt er bij beide organisaties onder ethisch verantwoorde omstandigheden gewerkt. 
   
  Environmental Impact Measurement (EIM)
  Jeanologia heeft een EIM score systeem ontwikkeld om de productie van jeans op duurzaamheid te waarderen (het wash en treatment proces). De score ligt tussen 0 en 100 en geeft aan hoe 'groen' het wash proces van de denims is. De score is opgebouwd uit 4 pijlers: waterverbruik, energie, chemicaliën en belasting van werknemers. Een scores tussen 0 en 33 betekent ‘groen’ en heeft daarmee een lage impact op het milieu. Alle spijkerbroeken van Five Foot Two hebben een groene score en zijn terug te vinden in de productomschrijving.

  Wil je meer weten over hoe we omgaan met verantwoorde productie en duurzaamheid volg ons ook op Instagram @FiveFootTwoFashion & Facebook

  Wil je meer informatie ontvangen over de fabrieken en producenten waar we mee samen werken? Neem dan contact met ons op via de klantenservice pagina. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »