11 / Jan / 2021

    6 tips om je garderobe te verduurzamen

    6 tips om je garderobe te verduurzamen
    Five Foot Two

    6 tips om je garderobe te verduurzamen

    De meeste grote modeketens hanteren een enorm hoge omloopsnelheid. Sommigen lanceren zelfs meerdere collecties per seizoen! Dat fenomeen noemen we ‘fast fashion’. De kledingstukken binnen deze industrie worden vaak niet duurzaam geproduceerd en ook nog eens onder slechte arbeidsomstandigheden. Slow fashion is een tegenreactie daarop: deze ‘movement’ pleit ervoor om bewuster om te gaan met de kleding die we dragen.

    Slow fashion movement
    Gelukkig zijn er steeds meer merken die deze ‘slow movement’ aanhangen en kiezen voor duurzame kleding. Slow fashion gaat over bewust omgaan met kleding en verder kijken dan het kledingstuk zelf. Hoe is het kledingstuk bij je gekomen? Hoe is het geproduceerd? Hoe ga je in de toekomst om met dit kledingstuk? Slow fashion pleit voor duurzame kleding van goede kwaliteit, op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en met eerlijke prijzen.

    Five Foot Two maakt onderdeel uit van deze beweging door het produceren van duurzame jeans voor korte vrouwen. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Voor de items die in de komende jaren aan de collectie toegevoegd zullen worden, zullen we ook steeds kiezen voor kwaliteit en tijdloosheid. Goede, tijdloze basics die je meerdere seizoenen kunt dragen. En nu je als kleinere vrouw ook niet meer je broeken hoeft in te korten, scheelt dat ook een hoop stof!
     
    Tips voor een duurzame garderobe
    Wat kun je allemaal doen om jouw garderobe te verduurzamen? Volg onderstaande tips en start met jouw slow fashion lifestyle!

    1.    Koop minder kleding. Het ligt misschien voor de hand, maar dit is een belangrijk begin. Koop geen kledingstukken die je maar een paar keer draagt, dat is gewoon enorm zonde.
    2.    Kies tijdloos. Ga iets minder met trends mee en kies voor tijdloze items die je langer kunt doordragen. Zonde als iets maar één seizoen hip is en daarna weg moet, toch? Tip: stel als regel voor jezelf dat je een item op minimaal drie manieren moet kunnen combineren, voordat je het mag kopen.
    3.    Kwaliteit boven kwantiteit. Ook al is het nog zó verleidelijk om een goedkoop jurkje te kopen voor één avondje uit, doe het niet. Koop kwalitatieve items die langer mooi blijven en meegaan.
    4.    Creëer je eigen stijl. Kies heel duidelijk voor één stijl, zodat de items die je hebt ook goed bij elkaar passen en je goed kunt combineren. Zo heb je minder kleding nodig en is de kans op een miskoop kleiner.
    5.    Think ‘slow’. Het is enorm belangrijk dat we onze mindset ten opzichte van kleding verbeteren. Denk beter na over de reis die jouw kledingstukken afleggen en welke impact dat heeft op het milieu.
    6.    Geef je afgedankte items een tweede leven. Gooi je kleding nooit zomaar weg, maar doneer het aan de kledingbank. Of wat dacht je van een kledingruil met je vriendinnen? Dat is ook nog eens heel gezellig!

    Alles weten over ons duurzaamheidsbeleid? Klik hier. Five Foot Two is het eerste duurzame jeans merk met de perfecte lengtemaat voor kortere vrouwen. Klik hier om naar de shop te gaan.
     
     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • 6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben
      06 / Apr / 2021

      11 / Jan / 2021

      6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben

    • 7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn
      11 / Mar / 2021

      11 / Jan / 2021

      7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn

    • Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het
      11 / Feb / 2021

      11 / Jan / 2021

      Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het

    • 6 tips om je garderobe te verduurzamen
      11 / Jan / 2021

      11 / Jan / 2021

      6 tips om je garderobe te verduurzamen

    • Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two
      14 / Dec / 2020

      11 / Jan / 2021

      Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two

    • Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw
      16 / Nov / 2020

      11 / Jan / 2021

      Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw

    • Ga je met mij mee op reis?
      20 / Oct / 2020

      11 / Jan / 2021

      Ga je met mij mee op reis?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »