14 / Dec / 2020

  Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two

  Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two
  Five Foot Two

  Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two

  De kledingindustrie heeft een enorme impact op het klimaat. Wist je dat voor de productie van één spijkerbroek meer dan 7.000 liter water verbruikt wordt? En dat de kledingindustrie voor een grotere CO2-uitstoot zorgt dan de luchtvaart en het zeetransport bij elkaar? Gelukkig beamen steeds meer merken dat het anders moet en is er steeds meer aandacht voor duurzame kleding. Waaronder ook bij Five Foot Two, want wij hebben de perfecte duurzame jeans voor de korte vrouw.

  De impact van de denimindustrie
  Van alle kledingstukken is een spijkerbroek een van de meest vervuilende items. Dat komt vooral doordat de belangrijkste grondstof van een spijkerbroek katoen is. Dat is een zeer moeilijk gewas, waarbij tijdens de teelt veel water verbruikt wordt. Maar ook tijdens het verdere productieproces, zoals tijdens het kleuren en bleken, wordt veel water verbruikt. Vervuiling speelt ook een grote rol, want veel chemicaliën zoals kwik en lood komen tijdens de productie terecht in het water rondom fabrieken en plantages. Naast al deze gevolgen voor het klimaat, heeft de denimindustrie ook invloed op de mensen die erin werken. Medewerkers in deze industrie worden vaak zwaar onderbetaald en moeten werken onder slechte omstandigheden.
   
  Een duurzaam label
  Toen Kanar, oprichtster van Five Foot Two, research deed naar de perfecte jeans voor de korte vrouw, stuitte zij al snel op deze schrikbarende feiten. Wegekijken was voor haar geen optie, vandaar dat duurzaamheid nu ook een belangrijke pijler is binnen de visie van Five Foot Two. Kanar gelooft dat Five Foot Two een bijdrage kan leveren aan een nieuwe duurzame en eerlijke standaard voor de jeansindustrie.
   
  De duurzame spijkerbroek voor de korte vrouw
  De duurzame jeans van Five Foot Two zijn gemaakt van gedeeltelijk gerecycled katoen. Tijdens het productieproces wordt minder water verbruikt en er komen minder chemicaliën aan te pas. Daarnaast krijgt de katoenboer een eerlijke prijs voor zijn stoffen, wat meteen een enorme positieve impact op de lokale gemeenschap heeft. Naast de keuze voor een minder schadelijke katoenproductie, worden de jeans van Five Foot Two ook op een meer duurzame manier bewerkt. Tijdens de wash processen wordt minder water, energie en chemicaliën gebruikt. Five Foot Two streeft ernaar steeds duurzamer te worden. Naarmate het bedrijf groeit, kunnen steeds betere en meer duurzame keuzes gemaakt worden. 
   
  Hoe duurzaam is jouw jeans?
  Bij de jeans van Five Foot Two staat aangegeven hoe ‘groen’ deze is. Dit is gebaseerd op de EIM score van Jeanologica, een scoresysteem waarbij de productie van jeans wordt beoordeeld op duurzaamheid. De score ligt tussen 0 en 100 en is opgebouwd uit de pijlers: waterverbruik, energie, chemicaliën en belasting van werknemers. Alle broeken van Five Foot Two hebben een groene score. Kijk in de productomschrijving voor meer informatie!
   
  Alles weten over ons duurzaamheidsbeleid? Klik hier. Five Foot Two is het eerste duurzame jeans merk met de perfecte lengtemaat voor kortere vrouwen. Klik hier om naar de shop te gaan.
   
   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • 6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben
   06 / Apr / 2021

   14 / Dec / 2020

   6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben

  • 7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn
   11 / Mar / 2021

   14 / Dec / 2020

   7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn

  • Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het
   11 / Feb / 2021

   14 / Dec / 2020

   Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het

  • 6 tips om je garderobe te verduurzamen
   11 / Jan / 2021

   14 / Dec / 2020

   6 tips om je garderobe te verduurzamen

  • Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two
   14 / Dec / 2020

   14 / Dec / 2020

   Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two

  • Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw
   16 / Nov / 2020

   14 / Dec / 2020

   Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw

  • Ga je met mij mee op reis?
   20 / Oct / 2020

   14 / Dec / 2020

   Ga je met mij mee op reis?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »