20 / Oct / 2020

  Ga je met mij mee op reis?

  Ga je met mij mee op reis?
  Five Foot Two

  Ga je met mij mee op reis?

  Five Foot Two is nu ruim een maand live en steeds meer petite dames weten ons te vinden! In de shop vind je op dit moment twee modellen duurzame jeans voor de kortere vrouw. In deze eerste blogpost neem ik je mee in mijn eigen verhaal en de missie van Five Foot Two.

  Een ouderwetse naaimachine
  Even terug naar vroeger. Mijn moeder had nog zo’n echte ouderwetse naaimachine. Daarmee maakte zij altijd mijn broeken, jurken en rokken korter. Want ja, ik ben altijd klein geweest. Daar was ik best wel onzeker over, want anderen om mij heen waren wel ‘gewoon’ lang. Daarom droeg ik bijna altijd hakken om iets groter te lijken en niet altijd de kleinste in de groep te zijn. Gedurende mijn tienerjaren kon ik nooit broeken vinden met een korte lengtemaat, wat ik super frustrerend vond. Gelukkig had ik mijn lieve moeder die de broeken kon inkorten, maar daarmee verviel dan wel altijd het hele model van de broek. En ook niet onbelangrijk: ik moest altijd langer wachten tot ik mijn nieuwe aankoop kon aantrekken! Dat moest toch beter kunnen?

  Duurzame kleding
  Het idee voor Five Foot Two is uiteindelijk in Saoedi-Arabië ontstaan, toen ik daar gedurende een periode van drie jaar woonde en werkte. Ik begon me te verdiepen in de fashionindustrie en raakte steeds enthousiaster over mijn idee. Tijdens mijn research naar broeken voor korte vrouwen, ontdekte ik ook nog eens heel veel over de impact van de kledingindustrie. Ik zag met eigen ogen welke impact de productieprocessen hebben op mens, dier en milieu. Naast mijn missie om de perfecte jeans voor kleine vrouwen te creëren, kreeg ik er dus al snel een tweede missie bij. Five Foot Two staat nu ook voor eerlijke productie en het gebruik van duurzame materialen.

  Goede basics voor korte vrouwen
  Inmiddels is de eerste spijkerbroekenlijn een feit. Ik ben super trots op wat ik tot nu toe heb neergezet met Five Foot Two. Kwalitatieve, tijdloze items, maar dan voor vrouwen met kortere lengtematen. Met deze goede basics hoop ik ervoor te zorgen dat álle vrouwen zich vrouwelijk en sexy kunnen voelen. Uiteindelijk wordt Five Foot Two meer dan alleen spijkerbroeken en wil ik bouwen aan een merk dat zich uitbreidt tot een complete kledinglijn. Ook wil ik met mijn bedrijf bijdragen aan een betere wereld. Een gedeelte van de winst zal dan ook worden besteed aan duurzame projecten en goede doelen. Blijf je mij volgen? Vanaf nu zal ik iedere maand een blog plaatsen om je te laten meegenieten van mijn reis.

  En dan nog wat leuke weetjes over mij! Wist je dat…

  • Ik parttime als docent op een MBO college werk
  • Five Foot Two verwijst naar mijn eigen lengte, 1,58 meter (5,2 feet)
  • Ik vroeger dolgraag danseres wilde worden
  • Ik een obsessie heb met schoenen en tassen, maar verder een heel basic garderobe heb
  • Ik sinds Five Foot Two weer vaak sneakers draag, in plaats van hakken! ;-)

  Liefs,
  Kanar
  Oprichtster Five Foot Two

  Five Foot Two is het eerste duurzame jeans merk met de perfecte lengtemaat voor kortere vrouwen. Klik hier om naar de shop te gaan.

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • 6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben
   06 / Apr / 2021

   20 / Oct / 2020

   6x kledingitems die je als kleine vrouw moet hebben

  • 7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn
   11 / Mar / 2021

   20 / Oct / 2020

   7x bekende vrouwen die klein én mega fashionable zijn

  • Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het
   11 / Feb / 2021

   20 / Oct / 2020

   Duurzame kleding keurmerken: zo doet Five Foot Two het

  • 6 tips om je garderobe te verduurzamen
   11 / Jan / 2021

   20 / Oct / 2020

   6 tips om je garderobe te verduurzamen

  • Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two
   14 / Dec / 2020

   20 / Oct / 2020

   Alles over de duurzame jeans van Five Foot Two

  • Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw
   16 / Nov / 2020

   20 / Oct / 2020

   Hier vind je de perfecte spijkerbroek voor de korte vrouw

  • Ga je met mij mee op reis?
   20 / Oct / 2020

   20 / Oct / 2020

   Ga je met mij mee op reis?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »